Menu

Internet of Things

Digitale communicatie ontwikkelt zich onophoudelijk en de rol van internet is daarin cruciaal. BTC neemt een voorsprong op de toekomst met de ontwikkeling van ‘Internet of Things’ oplossingen: toepassingen om apparaten onderling informatie te laten uitwisselen.

 

Whitepaper 'Internet of Things'

Whitepaper: Internet of Things

Internet of Things: communicatie en uitwisseling van informatie tussen apparaten. Een ontwikkeling die zonder twijfel sterk van toepassing is op het dagelijks leven.

Whitepaper: 'Internet of Things' aanvragen!

 

PDF 'Tele2: De vier stappen naar IoT-succes'

De vier stappen naar IoT-succes

Tele2 adviseert bedrijven die een succes willen maken van hun IoT-project om de vier hierna beschreven operationele stappen te volgen.

Download PDF 'Tele2: De vier stappen naar IoT-succes'!
 

Internet of Things

Steeds meer apparaten zijn of worden voorzien van sensors waarmee verbinding met het internet kan worden gemaakt. En onderling kan worden gecommuniceerd. Op deze manier wordt informatie verzameld - Big Data - die gebruikt wordt om computers zelfstandig beslissingen te laten nemen en deze informatie te delen.

Alles verbonden met Internet of Things

Dat klinkt misschien wat abstract, enkele voorbeelden maken snel duidelijk wat dit in de praktijk betekent. In huishoudelijke sfeer kan een pak melk informatie overdragen op de koelkast over de maximale houdbaarheid. Als die is overschreden, laat de koelkast u dat weten. Of: als de buienradar app laat weten dat het gaat onweren, vangt een sensor thuis dit op als een signaal om de zonneschermen te sluiten. En een sensor in uw auto vertelt uw garage dat bij de volgende beurt uw remschijven aandacht nodig hebben.

Internet of Things: LoRa

Een nieuwe soort technologie dat apparaten van lange afstand aan het internet kan koppelen.
» Lees meer over LoRa

Professionele toepassingen

De Internet of Things technologie is er op gericht efficiency slagen te maken en service niveaus te verbeteren zonder tussenkomst van mensen. Zo wordt er bij afvalverwerking gebruik gemaakt van sensors in vuilcontainers om de routes van vuilophaaldiensten te structureren. Worden gebouwen met behulp van microprocessors veiliger en efficiënter beheerd en beveiligd tegen water, vuur en energieverlies.

Ultra Narrow Band

Dankzij de gepatenteerde UNB (Ultra Narrow Band) draadloze communicatie technologie en een mobiel data-overdracht netwerk geoptimaliseerd voor lage bandbreedte M2M / IoT-toepassingen, maakt Sigfox beheer op afstand mogelijk van uw apparatuur en aangesloten objecten tegen de laagst mogelijke prijs.Dit netwerk heeft de volgende unieke eigenschappen:

  • Lage kosten (€ 5 - € 18 per object per jaar), waardoor elk type object in grote aantallen aangesloten kan worden.
  • Laag energieverbruik met als doel dat m.b.v. batterijen een lange levensduur kan worden gegarandeerd, de onderhoudskosten (TCO) kunnen worden verlaagd en de invloed op het klimaat te minimaliseren.
  • Gebruiksgemak, Plug and Play integratie van de hardware en verbinding met een portal voor objectbeheer en integratie met bestaande IT-systemen.
  • Groot bereik, zodat er geen complexe, lokale infrastructuren nodig zijn om alle objecten te bereiken.
  • Beheerd, om het monitoren van serviceniveaus en objectbeheer mogelijk te maken.
  • Frequentie-onafhankelijk, voor wereldwijde dekking en aanpassingsmogelijkheden.
  • Geïntegreerde connectiviteit in de hardware, om extra kosten en het beheer van simkaarten te voorkomen.
  • Standaard goede (indoor) dekkingspenetratie om verbindingen ondergronds of in andere beperkende structurele omgevingen mogelijk te maken.

BTC investeert in totaaloplossingen

BTC heeft een eigen visie op de manier waarop u met Internet of Things om kunt gaan om er beter van te worden. Er wordt al enige jaren geïnvesteerd in het realiseren van toepassingen die nu al bedrijfsprocessen kunnen verbeteren op basis van GSM/GPRS oplossingen.

Want hoewel de toepassingen logisch klinken, is de techniek complex. BTC realiseert nu al mobiele verbindingen waarmee op afstand informatie kan worden gewonnen. En waarmee 'rauwe data'direct op maat visueel en bruikbaar wordt gemaakt.

Daartoe brengen we voortdurend de producten voor de zakelijke markt in kaart om vervolgens samen met KPN, Vodafone en Sigfox pasklare oplossingen aan te bieden. Want dat is wat u nodig heeft en waarin de markt niet kan voorzien.

Vraag naar de mogelijkheden voor uw bedrijf

Wilt u weten hoe Internet of Things kan bijdragen aan het succes van uw bedrijf? BTC adviseert u op basis van een grondige analyse in een Internet of Things oplossing waarmee u de toekomst met vertrouwen tegemoet treedt.

Interesse of vragen?

Neem contact met ons op

Interesse of vragen?

Neem contact met ons op

Bel met één van onze medewerkers 088 – 411 00 11

Wij nemen contact met u op

Alle contactgegevens

Downloads

De toekomst verbindt ons nú
Algemene voorwaarden